Barbecued spareribs -

Barbecued spareribs

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1 "porsjon" holder til 6-8 personer

1. Dekk hele spareribs-stykket med krydderblanding (Rub-a-dub) og pakk det i plastfolie i minst 8 timer før det skal tilberedes. Oppbevares i kjøleskapet.

2. Pakk ut spareribsen en halv time før den skal på grillen.

3. Legg spareribsen med kjøttsiden opp, på den kjølige delen av grillen og legg på lokk.

4. Spareribsen trenger mellom 2 og 3 timer på å bli ferdig. Tiden vil variere etter hvor stort stykke kjøtt du har, samt hvor mørt det er.

5. Ta spareribsen ut av grillen og pakk den i aluminiumsfolie i 30 minutter før servering.

Du trenger en grill med lokk for å få til barbecue-spareribs. Spareribs må stekes på indirekte varme, og lokket sørger for at du bevarer den viktige røyksmaken i kjøttet. Dette oppnår du selvsagt ikke med elektriskgrill eller gassgrill. Her må det kull til.

Rub-a-dub

Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Ha krydderblandingen i en lufttett beholder. Tips: Det går an å dekke spareribsen med krydder rett før den skal på grillen, men det blir mer smak ved å la den ligge lenger. Spareribsen nærmer seg ferdig når kjøttet har trukket seg litt tilbake fra beinet, og når du kan "vri" en del på det.

Du kan godt pensle på din favoritt-barbecuesaus de 20 siste minuttene av grillingen, men ikke ha på sausen fra begynnelsen av, fordi den lett blir svidd. Noen grillprodusenter lager et redskap som heter "rib rack". Med denne kan du grille flere hele sider med spareribs samtidig, fordi kjøttstykkene står vertikalt. Spareribsen som bør brukes, er det samme kjøttstykket som juleribbe, det vil si den nederste delen. Det kan være nødvendig å fylle på mer grillkull under grillingen.

Bruk grillhansker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?