Barndommens eplekake - Barndommens eplekake har ikke akkurat bleknet med årene. Alltid like god!
Foto: Svein Brimi

Barndommens eplekake

Barndommens eplekake har ikke akkurat bleknet med årene. Alltid like god!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell ep­le­ne og del dem i ski­ver. Legg dem i litt vann med noen drå­per sit­ron­saft; da blir de ikke så fort bru­ne. Pisk egge­do­sis av egg og suk­ker. 

Bland sammen smel­tet smør og melk og bland det for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen. 

Sikt sammen hve­te­mel og ba­ke­pul­ver og rør det inn i kake­rø­ren.

Smør en spring­form, ca. 24 cm, og hell i kake­rø­ren. 

Legg over ep­le­ski­ver (tørk av van­net med kjøk­ken­pa­pir), og dryss på suk­ker og ka­nel.

Stek ka­ken midt i ov­nen ved 200° i ca. 40 min. Av­kjøl på rist.

Ser­ver ka­ken med vis­pet krem eller is. 

Oppskriften gir ca. 10-12 biter.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.