Basilikum- og ostepai -

Basilikum- og ostepai

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm stekeovnen til 225 °C. Smuldre sammen for hånd eller i en foodprocessor mel, kaldt smør, salt og vann. Tilsett strøkavring og trykk ut massen i bunne på en form med løse kanter, 22-24 cm. Stek midt i stekeovn i ca 8 min. Avkjøl. Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Finhakk basilikum (gjem noen blader til pynt), hvitløk og parmesan for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett 3/5 av matfløten, kesam, salt, chili og olivenolje. Varm resten av fløten og smelt gelatin i fløten, avkjøl litt før den vendes inn i basilikum og osteblandingen. Hell massen i formen og sett kaldt i kjøleskapet minst 3-4 timer, gjerne natten over. Del tomater i båter og skjær ut kjernene og legg båtene på toppen av den stivnede paien. Hvis kjernene sitter i tomatene vil de være våte og renne utover paien. Dryss over litt finhakket grønt ved servering. Server til kokt skinke/kalkun eller spekemat. Smaker også godt til røkt fisk og en grønn salat.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.