Basilikumkylling i sitronsaus - Basilikum er en nydelig urt som passer godt med kylling.
Foto: Alf Börjesson

Basilikumkylling i sitronsaus

Basilikum er en nydelig urt som passer godt med kylling.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt. Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fres alt enda et par minutter før 5/6 av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter. Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen. Eplerøsti: Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør. Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerøsti.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Kylling Marengo