Bavarois av bringebær - En bavarois er en dessert som kan lages dagen i forveien. Den er lettere og luftigere enn en vanlig mousse.
Foto: Erik Hannemann

Bavarois av bringebær

En bavarois er en dessert som kan lages dagen i forveien. Den er lettere og luftigere enn en vanlig mousse.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skill eggene i eggeplommer og eggehviter. Du bruker bare eggeplommene. 

Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme. Visp det sammen med 50 gram sukker til det blir lyst og luftig.

Legg gelatinen i en bolle med kaldt vann.

Ha melk i en kjele. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha i kjelen med melk. Legg også i stangen.

Varm det nesten opp til kokepunktet. Hell den varme vaniljemelken over eggeplommene og pisk kraftig.

Hell nå dette tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, men ikke til kokepunktet. Når røren dekker baksiden av en tresleiv er den ferdig.

Klem ut vannet av gelatinen og rør det inn i røren.

Hell blandingen gjennom en sil og over i en ny bolle.

Sett blandingen i kjøleskapet (når den er kald nok) og la den kjøle seg ned.

Visp kremen stiv. Ta røren ut av kjøleskapet og bland kremen inn i røren.

Kjør bringebær og sukker sammen til en pure. Vend den også inn.

Fordel massen over i serveringsglass. Pynt eventuelt med bringebær til slutt.

Den kan fint stå i kjøleskapet over natten. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.