Beef Jerky -
Foto: Foto: istockphoto

Beef Jerky

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Skjær kjøttet i tynne skiver. 2. Bland krydder, og worchestershiresaus, og hell over kjøttet. La det marinere natten over i kjøleskap. 3. Legg kjøttet på bakepapir i langpanna i ovnen. Stek på 50 grader i ca 8 timer, til kjøttet er tørt og "sprøtt". Ha ovnsdøra på gløtt. 4. Serveres som et godt energitilskudd, eller rett og slett som snacks i fjellet. PSST: Den oppgitte temperaturen på 50 grader er så lav, fordi kjøttet skal tørke og ikke bli varmebehandlet slik at proteinene koagulerer. Kjøttet skal fortsatt være "halvrått" men tørket. Har du en unøyaktig termostat i ovnen din, kan temperaturen komme opp i over 75 grader. Dette kan skje i noen komfyrer hvis termostaten er litt treg med å koble ut. Og når vi vet at moderne komfyrer varmes fort opp, og er godt isolert, er det lett å forstå at temperaturen fort kan bli for høy under stekingen. Det skal ikke mange minuttene til for å gjennomkoke et tynt stykke kjøtt. Vi har opplevd det samme problemet ved langtidssteking av store stykker, (70 grader i 8-12 timer) at temperaturen svinger fra under 70 grader til nesten opp 100 grader under stekeprosessen. Med å ha døra på gløtt, får man en raskere uttørking, og du unngår at temperaturen stiger etter at en eventuelt "litt treg" termostat har koblet seg ut = jevnere temperatur rundt 50 grader.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Beef Wellington
fav Tid: 90 min
Roastbiff
fav Tid: 120 min
Biff med bearnaise