Belgiske vafler - Dette er belgiske vafler. De er ikke veldig søte, men du kan ha hva du vil på toppen...
Foto: Erik Hannemann

Belgiske vafler

Dette er belgiske vafler. De er ikke veldig søte, men du kan ha hva du vil på toppen...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Del eggene i hvitter og plommer og legg i hver sin bolle. 

Ha mel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. Ha i gjær, litt av vannet, melk, sukker og vanilje. Begyn å blande sammen. Ha i resten av vannet og bland til en rennende røre.

Sett den til side og la den få gjære i 20-30 minutter.

Smelt smøret og la det bli fingervarmt. Rør inn smøret.

Pisk eggehvittne stive. Vend dem godt inn i røren. (Eggeplommene brukes ikke).

(Er røren for rennende? Rør inn litt mer mel. Er den for tykk? Ha i litt melk eller vann).

Bruk et belgisk vaffeljern. Varm det opp, ha i røre (jevnt fordelt) og lukk jernet. Stek til de er gylne og sprø.

Servér med rømme og syltetøy, sjokolade, melisdryss og bær eller hva annet du kan komme på.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Vafler