Bellini - Drinken bellini er laget av musserende vin og hvite ferskener. Den er vanlig å drikke ved festlige anledninger i Italia.
Foto: Gjertrud Hustad

Bellini

Drinken bellini er laget av musserende vin og hvite ferskener. Den er vanlig å drikke ved festlige anledninger i Italia.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell ferskenene og ta ut steinene. Skjær opp i passe biter, og ha bitene i en stor bolle med kaldt vann og saften av en hel sitron. La stå i en time eller to. Ta opp ferskenbitene og kjør dem i en hurtigmikser med et par spiseskjeer av sitronvannet og litt hvitt sukker. Pass på at det ikke blir for søtt, smak deg fram. Bland gjerne i noen bringebær for å få en lett rosa farge. La pureen stå i kjøleskapet en stund. Ta den ut og bland med like deler tørr musserende hvitvin. Det korrekte er Prosecco, fra Italia, med du kan også bruke cava fra Catalunya eller en champagne. Drikk med en gang. Oppskriften er hentet fra "Bar boka" av Jan Vardøen (H. Aschehoug & Co 1999)

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 5 min
Kir Royal