Benløse fugler, stuet kål, tyttebær

Benløse fugler, stuet kål, tyttebær

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hell melk over brødrasp. Bland sammen kjøttdeig og salt og arbeid til deigen blir seig. Tilsett krydder, finhakket løk, egg, brødrasp, melk og potetmel. Arbeid godt sammen. Spe ev med litt mer eller vann. Speingsvæske bør ha samme temperatur som deigen. Farsen skal bli glatt og smidig. Del bacon i små terninger og vend ev litt krydder inn i baconterningene, svisker delers i små biter. Form til avlange kjøttkaker, med skje og fuktet hånd, Legg litt finhakket bacon med krydder og ev en liten bit sviske i hver "fugl" og pakk den godt sammen.. Stek i smør i middels varm panne. Legg "fuglene " over i en kasserolle med brun saus og la trekke i sausen 10-15 min. Server med kokte poteter, stuet kål eller grønn ertestuing og rørte tyttebær. Brun saus Del løken i tynne båter og surr gyllen i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft under omrøring. Tilsett ev fløte.. Kok opp og la sausen trekke 10-12 min. Smak til med salt, pepper og ev annen smakstilsetning. Juster fargen på sausen med sukkerkulør. Stuet kål Skjær kålen i små biter (først i skalker så på tvers så det blir små biter). Kok den snittede kålen i lettsaltet vann i ca 15 min. Hell av vannet. Visp sammen melk og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen koke i 8-10 min. Smak til med salt, pepper, muskat og smør. Tilsett den kokte kålen og la alt bli gjennom varmt.

Kanskje disse også frister?