Bent Stiansens hamburgerbrød -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Bent Stiansens hamburgerbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

2 dl vann

1,5 dl melk

25 g gjær

2 ss olje

1 ts salt

0,5 ts sukker

10 dl hvete mel, gjerne grovbakstmel

Annonse

Slik gjør du det:

Hamburgerbrød Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt, sukker og hvetemel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca 40 min (til dobbelstørrelse). Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv, 2 -2 ½ cm tykkelse. Bruk en liten tallerken og skjær ut runde brød (bruk et pizzahjul), 10-12 cm i diameter. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenpisket egg eller melk og dryss med sesamfrø eller grovt mel. Stek i varm stekeovn 225 °C på nederste rille i 12-15 min. Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?