Bergens skillingsboller - Deilige skillingsboller å sette på bordet. Kanskje på selveste nasjonaldagen?
Foto: Manuela Kjeilen

Bergens skillingsboller

Deilige skillingsboller å sette på bordet. Kanskje på selveste nasjonaldagen?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp melk til den er lunken ( 35-37 °C). Hell så melken i en bolle og tilsett sukker. Gi det etlite visp og putt i tørrgjær.

La deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 5-7 minutter. Blandingen kommer til å boble opp, det betyr at gjæren er aktiv.

Hell så i mel, alle eggene, salt og evt kardemomme.

Elt det hele i ca. 10 minutter på middels hastighet til deigen slipper bollen.

Når det har gått 10 minutter tilsetter du smør i terninger litt om gangen. Når alt smøret er tilsatt skal deigen elte i 10 minutter på middels hastighet.

Elt deigen videre i 5 minutter på høy hastighet helt til du hører et slask mot kanten av bollen (det betyr at det er ferdig).

Når du elter deigen så lenge får du en fantastisk god deig.

 

Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen stå til heving i 1 time.

Ha deigen på melet underlag, og kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv.

 

Bre på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.

Rull sammen deigen og del den opp i ca. 30-35 biter.

Legg det på bakepapirkledd bakebrett og sett til etterheving i ca. 45-60 minutter.

Visp sammen egget med litt melk, pensle over bollene og dryss over litt ekstra kanel og sukker like før stekning.

 

Stek skillingsbollene på nederste rille i ovnen i ca. 10 -12 minutter på varmluft. Steketiden vil variere etter hvor stort bakverket ditt er og hvilken ovn du har. Følg derfor gjerne med. 

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Kanelboller