Betasuppe med salt svineknoke

Betasuppe med salt svineknoke

Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Legg byggrynene i bløt natten over. Ha vann og knoke i en kasserolle og kok opp. Tilsett frisk timian og persillestilker/grønt fra selleri (bundet sammen med litt bomullstråd). La knoken trekke til den er mør, i underkant av 1 time. Ha i byggryn når det gjenstår 15-20 min av trekketiden. Ta opp knoken og tilsett finsnittet grønnsaker i kraften med byggrynene. Kok opp og la suppen trekke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til med salt og pepper. Ta opp timian og persillestilker og dryss over rikelig med finhakket persille før servering. Server med flatbrød. Tips: Grov smakfull kjøttpølse kan få trekke med suppen i de siste 10-12 min.

Kanskje disse også frister?