Beurre blanc - Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.
Foto: Erik Hannemann

Beurre blanc

Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Du kan servere beurre blanc på vanlig måte, i en sauseskål. Men, om du er redd for at sausen skal bli for kald, kan du bruke en termos. I så fall begynner du med å fylle opp en termos med kokende vann for at den skal bli varm. 

Finhakk sjalottløken. Bruk en mellomstor kjele. Stek sjalottløken i noen minutter i litt smør uten at den tar farge.  Ha i hvitvin og hvitvinseddik. La det koke inn til det er 1/3 igjen.

 

Mens det koker, del opp smøret i terninger. Det er ikke nøye om de er like store.

Vanlig metode: Ta kjelen av platen. Bruk en visp til å vispe inn litt og litt av smøret. Server så kjapt du klarer. 

Termosmetoden: Tøm ut det varme vannet. Ha i reduksjonen. Du kan sile ut løken om du vil.

Ha så i smøret, alt på en gang. Skru på lokket og rist så godt du klarer i noen sekunder. 

Nå har du beurre blanc!

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.