Bigos - polsk gryte - Bigos er den polske nasjonalretten. Gryten består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Dette er rett for skikkelige kjøttelskere.
Foto: Mari Svenningsen/matprat.no

Bigos - polsk gryte

Bigos er den polske nasjonalretten. Gryten består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Dette er rett for skikkelige kjøttelskere.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Stek bacon i en jerngryte. Ta det ut og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Ha svinekjøtt, hvitløk, løk og sjampinjong i gryten. Stek til kjøttet har fått farge. Ha i buljong, tomater, sukker, laurbærblad, surkål og epler. Kok opp. Senk varmen og la det koke under lokk i ca 2 timer. Ha i skinke og pølser. Legg på lokk og la det koke i nye 30 minutter. Fjern laurbærbladet ved servering og smak til med salt og pepper. Dryss over bacon tilslutt. Serveres med kokte poteter, rømme og brød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Skinkepaté