Biryani - indisk kyllingrett - Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.
Foto: Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kyllingen: Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene gylne og gjennomstekt i olje. Sett potetene til side. Finhakk løk og ingefær. Stek dette gyllent. Ha i knust hvitløk og stek i 30 sekunder til - den må ikke svi seg. Ha i chili, gurkemeie, kumin og tomater.

Stek videre i fem minutter og smak til med salt og pepper. Ha i yoghurt, kardemomme og kanel. La det koke på lav varme under omrøring til tomatene løser seg opp. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt.

Du kan ha i litt vann, en desiliter eller to om det behøves for å koke kyllingen. Ha på lokk og la det koke i ca 30 minutter. Denne blandingen skal være god og tykk. Om den ikke er det kan du fjerne lokket og la det koke seg litt tykkere.

Risen: I en kjele, stek løken gyllen. Ha i safran, kardemomme, nellik, kanel, ingefær og ris. Stek under omrøring til risen er godt blandet. Dekk med vann og ha i kyllingkraft. Kok risen mør.

Server ris sammen med kyllingen og steke poteter. (Noen liker å blande alt i én stor kjele før servering).

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 20 min
Ris som smaker
fav Tid: 60 min
Arancione