Blåskjell gratinert med tomat og salami

Blåskjell gratinert med tomat og salami

Server blåskjellene som en liten appetittvekker eller som en av mange tapas.

Christopher Sjuve
60 minutter
Tapas

Slik gjør du det:

1. Skrubb og vask blåskjellene. Damp dem under lokk i en kjele med hvitvin, men følg med på når de åpner seg – da er de ferdige! Sil av kraften, og legg blåskjellene utover på et brett til avkjøling i ca. 10 minutter. 2. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kaster du. 3. Sett ovnen på 230 °C. Bland alle ingrediensene til fyllet, og tilsett 2-4 ss hvitvin eller litt av den avrente saften fra tomatene. Blandingen skal bli en fast masse som legges på blåskjellkjøttet i hvert skjell (ca. 1 ts). Klem det godt langs kanten. Stek skjellene i ca. 12-14 minutter midt i ovnen til fyllet er gyllent.

Kanskje disse også frister?