Blåbærboller - Gjør hvetebollene ekstra gode ved å fylle dem med blåbær!
Foto: Svein Brimi

Blåbærboller

Gjør hvetebollene ekstra gode ved å fylle dem med blåbær!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør i en liten kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt.

Smuldre gjær i en bakebolle.

Hell på lunken væske og rør ut gjæren.

Tilsett sukker og vaniljesukker.

Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig. Sett deigen til heving i ca. 45 min.

Del deigen i 30 emner.

Trykk hvert emne til flate runde kaker, legg en spiseskje blåbærsyltetøy på hvert emne og brett sammen. Form til runde boller som legges med skjøten ned i en muffinsform.

Sett bollene til etterheving i ca. 30 min.

Pensle bollene med sammenvispet egg.

Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.