Slik gjør du det:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i revet sitronskall og halvparten av blåbærene.
Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca 12 stk.
Fordel resten av blåbærene på toppen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til muffinsene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Til kremen er det meget viktig å følge fremgangsmåten veldig nøye!!!
Ha først eggehviter og sukker i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Pisk marengsen over den varme dampen med elektrisk håndmikser i 3 minutter. Marengsen er da tykk, blank og varm.
Ha marengsen over i en miksebolle og pisk den så videre i 5 min til den er kald igjen. NB! Det er veldig viktig at marengsen er avkjølt før du har i smøret, ellers smelter smøret og kremen blir ødelagt!
Pisk så inn i mykt, usaltet smør i klatter. Fortsett så å piske i 6-10 min til. Det skal da ha blitt en tykk og blank marengssmørkrem.
Vend så i sitronsaften inn med slikkepott, 1 spiseskje av gangen. Du må røre litt frem og tilbake til sitronsaften har blandet seg skikkelig inn i kremen.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver cupcake. Pynt med blåbær og litt revet sitronskall.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.