Blåbærmuffins - Store, kjempesaftige blåbærmuffins!
Foto: Foto: Fru Timian/Marit Røttingsnes Westlie

Blåbærmuffins

Store, kjempesaftige blåbærmuffins!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med 12 hull med muffinsformer. 

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, yoghurt og fløte og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen. Rør forsiktig inn blåbærene. 

Bruker du frosne, norske blåbær vil de gå mer i stykker under stekingen slik at muffinsene blir blåere over det hele enn de på bildet. Smaken blir imidlertid enda bedre. De norske blåbærene er mye mer smakfulle enn de store, amerikanske. 

Fordel røren i muffinsformene. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å ha muffinsformene doble slik at de holder fasongen.

Plasser muffinsbrettet, eller løsformene oppå et stekebrett og stek muffinsene på nest nederste rille i 20-25 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige mens hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen flere minutter i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?