Blåbærpai med kardemommekrem - Bruk friske eller frosne blåbær i denne nydelige paien med bunn av kransekakemasse. Krem med kardemomme er spennende tilbehør.
Foto: Foto: Eva Brænd

Blåbærpai med kardemommekrem

Bruk friske eller frosne blåbær i denne nydelige paien med bunn av kransekakemasse. Krem med kardemomme er spennende tilbehør.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time. Forvarm ovnen på 175 grader. Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter). Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter. Kardemommekrem: Ha crème fraiche og yoghurt i et kaffefilter, og la det renne av til blandingen er fast. Det tar 30-40 min. Legg "osten" i en skål og bland inn melis. Smak til med kardemomme.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Bringebærkake
fav Tid: 45 min
Bærterte