Blåbærparfait - Dessert med blåbær
Foto: Erik Hannemann

Blåbærparfait

Dessert med blåbær

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

NB Likør kan sløyfes, men bruk gjerne grønn Chartreuse. 

Legg isbiter og vann i en stor bolle.

Kjør blåbærene til en puré med stavmikser.

Lag vannbad ved å koke opp vann i en kjele.

Finn fram en bolle som du kan ha i kjelen med vann. Den skal ikke røre vannet, men bare dampen.

Pisk sammen eggeplommer og sukker i bollen. Ha den over vannbadet og pisk til det blir tykt. Ha i blåbærpureen og likør. Fortsett å piske over varme litt til.

Nedfrysing

Ha den over i bollen med isvann og la det kjøle seg litt ned. Ha blandingen så i en ismaskin eller en beholder om du skal bruke fryseren.

Lettpisk fløten og bland den inn i røren.

I fryser tar dette omtrent 3-4 timer. I ismaskin går det mye raskere.

Servér gjerne med noen valnøtter. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Kokosmakroner
fav Tid: 180 min
Øl-iskrem