Blåbærsufflé - Dette er verdensmester Geir Skeies oppskrift på soufflé.

Blåbærsufflé

Dette er verdensmester Geir Skeies oppskrift på soufflé.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Soufflé

200 g blåbær eller solbær

14 g maisenna

50 g sukker

200 g eggehvite

90 g melis

50 g grovhakket, hvit sjokolade

Chiboust

1,5 dl kremfløte

2 stk eggeplomme

1 stk gelatinplate

30 g sukker

125 g melkesjokolade

1,5 dl kesam

Sorbet

200 g blåbær eller solbær

2 dl vann

2 dl kesam

100 g sukker

Annonse

Slik gjør du det:

SOUFFLÉ Kok opp bærene sammen med sukkeret og mos det med en stavmikser. Bland inn maisenna rørt ut i litt vann og kok det i 2 minutter. Pisk marengs av eggehviter for hånd (dette er for å få små bobler i marengsen, som gjør suffléen mer stabil). Tilsett melisen når marengsen er blitt luftig og pisk til den begynner å glinse og har en fast konsistens. Vend marengsen inn i blåbærmassen, ha i den hvite sjokoladen og ha det i smurte sufflékopper (smøres med temperert smør og drysses med sukker). Stryk av toppen på koppen og stek på 180 ⁰C i ca. 8–-10 minutter. Den skal være lett gyllen på toppen. Server straks. Åpne gjerne døren ved steking for å sjekke og snu på suffléene, det har ingenting å si. CHIBOUST: Legg gelatinplaten til oppbløting i kaldt vann. Pisk opp 1 dl fløte og kesam og sett kaldt. Bland eggeplommer, sukker og ½ dl fløte som du sakte koker opp under omrøring. Den kan boble, men ikke mer, da sprekker den. Ha så i den hvite sjokoladen og gelatinen som du har hatt i bløt. La det smelte i 1 minutt før du blander den slik at den blir slett. Avkjøl til 37 ⁰C og vend inn den piskede kremen. Hell i ønsket form og avkjøl i minimum 3 timer før den eventuelt kuttes opp til passelige porsjoner. SORBET: Kok opp alt utenom kesam, og kjør det glatt med stavmikser. Avkjøl til maksimum 20 ⁰C og ha i kesamen. Kjør til sorbet i ismaskin.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Skogsbærkake
fav Tid: 60 min
Bringebærsufflé