Slik gjør du det:
Skrell hvitløk, sjalottløk og fennikel. Snitt fint opp og ha i en kasserolle som kan romme blåskjellene. Tilsett sherry og sherryeddik og kok lett et par min. Tilsett blåskjellene og kok under lokk til skjellene åpner seg (1-3 min). Sil av kraften plukk vekk overskjellet og legg halvskjellene med muslingen i dype tallerkener eller cocotter og hold varme. Fordel løk og fennikel over. Kok blåskjellkraften litt inn. Sil nok en gang. Visp inn det kalde smøret i terninger og avslutt med å helle olivenolje i en tynn stråle ned i sausen. Smak til med kajennepepper og litt sitronsaft. Ha den varme sausen over de halve blåskjellene. Avslutt med litt hakket fennikelblomst. Oppskrift fra kokeboken "Bagateller for livsnytere" av Eyvind Hellstrøm, restaurant Bagatelle, Oslo.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.