Blåskjell med hvitvin og estragon

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

På grillen: Legg to store flak med aluminium på hverandre. Legg på blåskjell, finhakket løk og estragon. Snurp sammen, men la det bli en liten åpning i toppen. Ha i hvitvin, smør og fløte og lukk helt. Legg på grillristen i ca 5 minutter. Når skjellene har åpnet seg er maten ferdig. Smak til med salt og pepper.
På komfyren: Finhakk sjalottløken. Stek den i to minutter på middels varme i smør. Hell på hvitvin og fløte. La det koke i 5-10 minutter. Ha i blåskjellene, sett på lokk. Kast skjellene som ikke åpner seg. Dryss over estragon, smak til med salt og pepper. Server med brød og smør.

Kanskje disse også frister?