Blandaball -

Blandaball

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

En tradisjonsrik rett fra Møre. Mange foretrekker å bruke lyr som råstoff til denne retten, men hyse og sei går også bra. Før våre moderne kjøkkenmaskiner kom var det vanlig å hakke sammen fisk, poteter og løk med en spesielle hakkekniv i et trau. I dag kan vi male råvarene på kvern eller vi kan kjøre alt sammen i en foodprocessor. Del renskåret fiskefilet opp i biter. Skrell og del poteter og løk i biter. Mal fisk, poteter og løk på kvern med grov hullskive. Arbeid salt og mel inni deigen. Form farsen til runde boller legg eventuelt en fleskebit eller nyretalg inn i ballen. Fisk, poteter, løk , salt og mel kan også kjøres til en grov farse i en foodprocessor (del eventuelt porsjonen i to). Pass på at farsen ikke blir for finmalt. Legg ballen i kokende lettsaltet vann (eventuelt fiskekraft eller kraft kokt på spekekjøtt), og la dem småkoke i 20-30 min. Etter 20 min, del en ball over og se om den er gjennomkokt. Server med stekt flesk og kokt kålrot. Rester kan stekes i skiver på panne eller fryses ned.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Laksepaté