Slik gjør du det:
Blinis skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Dessuten skal man helst bruke bokhvete, men det er det til og med mange russere som jukser med. De kan serveres både kalde og varme. 1. Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 °C, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget. Ha eggeplommen og salt i deigen. Rør godt. La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk. 2. Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen. 3. Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme. 4. Legg 2-3 blinis på hver tallerken sammen med 1 ss rømme, kaviar og dryss over finhakket rød løk. Du også variere med reker og røkelaks. Tips: Bytt ut blinis med svelerøre som du får kjøpt halvfabrikata i poser som du steker i små lapper. Tilsett litt salt i røren.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.