Blinis med rekemousse

Blinis med rekemousse

Lett sommermat i små doser.

Oppskrift av: Morten Øverbye
240 minutter

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rør ut gjæren i lunken melk (ca. 37 grader). Tilsett mel og rør godt. Skill egget. Ha eggeplomme og salt i deigen, og rør godt igjen. La røra hvile og heve, ca. tre–fire timer. Da får den en tykk konsistens.
Pisk fløte og eggehvite hver for seg. Vend begge deler inn i røra med en slikkepott.
Stek små, runde pannekaker, ca. 1 cm tykke. Bruk middels varme, og vend forsiktig. La blinisene avkjøle seg noen minutter.
Rekemousse
Finhakk rekene og bland sammen med crème fraîche. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Bruk to teskjeer og fordel rekemousse på blinisene. Legg på noen reker og en liten dusk med dill. Serveres med det samme, for blinisene vil falle sammen etter hvert.