Blodappelsinterte med sorbet -

Blodappelsinterte med sorbet

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

(12 porsjoner) Tertebunn: Alt kjøres i foodprocessor til en jevn masse. Avkjøles og trykkes ut i form ca. 24 cm i diameter. Stekes ved 180 grader C. i ca. 10 minutter eller til sprø og lett gylden. Blodappelsinfyll: Skjær ut rene appelsinfileter og ta vare på saften som dannes. Bland egg, saft, skall, sukker og fløte. Sil denne blandingen over den forstekte bunnen, helst mens bunnen er varm. Bak videre ved 120 grader i ca. 20 minutter Finriv skallet av 2 appelsiner. Legg de renskårne båtene lagvis oppå den ferdige kaken og dryss skallet over. Gelé: La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varm saft. La bli litt avkjølt og tykt og drypp den så over appelsinbåtene i terten. Sorbet: Løs opp glykosen i 3 dl varm appelsinsaft. La sukkeret løse seg opp. Bland inn mer appelsinsaft ( 1 liter totalt!). Frys dette i sorbet eller ismaskin. Ved servering: Server terten hel eller i porsjonsbiter med sorbetkuler ved siden av.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 10 min
Norzoladip