Blomkål med reker og saus

Blomkål med reker og saus

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Skyll av blomkålhodene og lag et dypt kryss i bunnen på stilkfestet (dette for at kokingen av den tykke stilken skal gå litt raskere). Kok opp vann, tilsett salt og legg blomkålhodene med stilkfestet ned i kasserollen, vannet skal dekke hodene. Kok opp og la trekke til blomkålen så vidt er mør, 8-10 min. Koketiden er avhengig av størrelsene på blomkålhodene. Lag saus mens blomkålen koker. Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk og la surre til løken er blank før hvetemel røres inn. Spe med melk og gjerne litt kraft fra blomkålkokingen under omrøring. Kok opp og la trekke i ca 8 min. Smak til med salt og pepper, og tilsett hakket grønt rett før servering. Ta opp blomkålhodene og la dem renne godt av seg. Legg hele blomkålhoder på et fat. Hell over varm saus og dryss over rensede reker. Tips: Hardkokte egg i båter kan serveres ved siden av. Reker kan erstattes av sprøstekt bacon. Se også: Blomkålgrateng

Kanskje disse også frister?