Slik gjør du det:
Blomkålen renses og deles i mindre buketter som kokes i lettsaltet vann. Ta vare på kraften og bruk den til å blande ut buljongen i (til angitt mengde). Lag hvit saus ved å smelte smør og røre inn hvetemel. NB! Husk at det alltid er snakk om flate spiseskjeer med hvetemel. Spe med grønnsakkraft eller blomkålkraften og deretter melk. Avkjøl litt før eggeplommene tas i. Smaksett med salt og muskat. Rør til slutt inn stivpiskede eggehviter. Røren helles over i en smurt ildfast form. Dryss over litt brødrasp. Inn i ovn. 180 ˚C. Beregn ca. 45 min. Blomkålgrateng serveres rykende varm med kokte poteter og en grønn salat til.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.