Blomkålgrateng -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Blomkålgrateng

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 200 °C. Rens og del blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 2 min, de skal ikke kokes møre! Ta opp og la renne godt av seg. Smelt smør, tilsett finhakket sjalottløk, og surr til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med melk. Kok opp under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i sausen. Legg de avrente blomkålbukettene i en smurt form, hell over sausen og dryss over malt brød. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 30-40 min. Server som en selvstendig rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Blomkålgrateng