Blomkålgrateng - Blomkålgrateng er en genial måte å bruke blomkålen på. Og dessuten kan du bruke opp restene!
Foto: Clotilde Dusoulier

Blomkålgrateng

Blomkålgrateng er en genial måte å bruke blomkålen på. Og dessuten kan du bruke opp restene!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dryss salt over blomkålen. Damp I 15 minutter til den er myk.

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg blomkålen i en ildfast form. (Om du skal bruke rester av kylling eller skinke kan du legge det også i formen).

Dryss over litt muskat og halvparten av osten.

Lag hvit saus: Smelt smør, ha i mel og rør rundt. La det steke i to-tre minutter. Ha i litt og litt av melken. La det koke opp og visp til det er jevnt mellom hver gang du har i mer melk.

Hell den hvite sausen over blomkålen. Ha over resten av osten, griljermel (brødkrum) og bak øverst i ovnen i 20 minutter til toppen er gyllen. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Squashterte
fav Tid: 90 min
Blomkålgrateng