Blomkålsuppe
Blomkålsuppe har aldri vært bedre...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
Slik gjør du det:
Skrell løken og hakk den grovt. Stek den gyllen i olje i en kjele.
Del opp blomkålen i skiver eller biter. Sett en liten bit til side.
Ha blomkålbitene i en kjelen. Ha i fløte. Fyll på med vann til det dekker blomkålen.
Garnityr
Ha baconet i en tørr stekepanne og stek det sprøtt. Hakk det opp.
Fjerne skorpene på loffskivene. Skjær det i små terninger. Ha dem i stekepannen (som fortsatt har litt baconfett i seg) med litt smør og stek dem sprø og gylne.
Når blomkålen er gjennomkokt, kjør det glatt med en stavmikser.
Smak til med muskat, salt og pepper. Gi suppen et oppkok. Du kan også ha i en buljongterning.
Hakk den ukokte blomkålen.
Server suppen med bacon, blomkål, krutonger, gressløk, og en skvett olivenolje.