Boller med fyll

Boller med fyll

Velg mellom to typer fyll...

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller.
Velg hva du vil ha i bollene. Pakk fyllet inn i bollene og sett dem til etterheving.
Bollene som ikke skal ha innbakt fyll, etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7–15 minutter. MANDELFYLL Kjør mandlene i en foodprocessor, og bland inn melis og vann. Kransekakemassen kan gjerne blandes med noen spiseskjeer melk, for å få en litt løsere konsistens. FRUKTFYLL Kjør frukten og vannet sammen i en kjøkkenmaskin.

Kanskje disse også frister?