Boller med kokos og sjokolade - Har du prøvd denne bollevarianten? Perfekt som søndagskos...
Foto: Manuela Kjeilen

Boller med kokos og sjokolade

Har du prøvd denne bollevarianten? Perfekt som søndagskos...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Boller med kokos og sjokolade

1 porsjon brioche-deig (se under)

150 g kokos

1 bokser søt kondensert melk

100 g sjokoladeknapper

Fransk brioche

400 g hvetemel

35 g melkepulver

50 g sukker

0,4 ts salt

50 g fersk gjær

0,5 dl lunkent vann

3 stk store egg

1 stk eggeplomme

150 g smør

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 ˚C.

Ha alle de tørre ingrediensene i en miksebolle. Rør sammen gjær og vann. Tilsett gjærblandingen i det tørre.

Rør inn egg og smør.

Elt i ca. 20 minutter og kjør på middels hastighet.

I begynnelsen kan deigen virke for bløt, men etter 20 minutter blir den helt fin.

Sett deigen til heving i ca. 45 minutter ved romtemperatur.

Spray deigen med matfett, dekk med folie og sett den i kjøleskapet i minst 6 timer eller aller helst over natten.

Ta deigen ut av kjøleskapet neste dag og la den nå romtemperatur.

Sett ovnen på 180 grader.

Strø litt mel på bordet, bare litt slik at deigen ikke kleber for mye.

Kjevle ut deigen.

Bland kokos og kondensert melk godt sammen.

Spre det over den kjevlede bunnen og dryss over sjokoladeknapper.

Rull deigen sammen til en pølseform.

Skjær den så i passende biter.

Legg bitene på et bakebrett, husk å ha litt avstand mellom dem.

Stekes i den forvarmede ovnen i ca 15-20 minutter, jeg bruker varmluft her for å få bollene ekstra luftige.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.