Bordstabelbakkels
Som navnet tilsier, bordstabelbakkels skal stables som et lite tårn på bordet. Dekorativt!
Oppskrift av: Gudrun Ulltveit
1440 minutter
KakeIngredienser
1 stk
egg125 g
sukker1 ss
fløte225 g
hvetemel125 g
smøreller margarinPynt
2 stk
eggehvite125 g
melis125 g
mandler, skåldet og maltSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløten og bland mel og mykt smør vekselvis i eggedosisen. Elt deigen jevn, men arbeid den ikke så mye at den blir kort. La deigen stå kjølig, gjerne til neste dag. Halvpisk eggehvitene og bland i sukker og malte mandler. Kjevl deigen til en firkantet leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut stenger med bakkelsspore ca 2,5 x 12 cm. Legg mandelmasse i en stripe langs midten på hver kake. Stek kakene ved 175 °C i ca. 10 min. til de er lys gule og sprø. Avkjøl litt på stekeplaten før de legges på rist.