Bordstabelbakkels - Som navnet tilsier, bordstabelbakkels skal stables som et lite tårn på bordet. Dekorativt!
Foto: Petter Berg/HM Foto

Bordstabelbakkels

Som navnet tilsier, bordstabelbakkels skal stables som et lite tårn på bordet. Dekorativt!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1 stk egg

125 g sukker

1 ss fløte

225 g hvetemel

125 g smøreller margarin

Pynt

2 stk eggehvite

125 g melis

125 g mandler, skåldet og malt

Annonse

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløten og bland mel og mykt smør vekselvis i eggedosisen. Elt deigen jevn, men arbeid den ikke så mye at den blir kort. La deigen stå kjølig, gjerne til neste dag. Halvpisk eggehvitene og bland i sukker og malte mandler. Kjevl deigen til en firkantet leiv, ca. 2 mm tykk. Skjær ut stenger med bakkelsspore ca 2,5 x 12 cm. Legg mandelmasse i en stripe langs midten på hver kake. Stek kakene ved 175 °C i ca. 10 min. til de er lys gule og sprø. Avkjøl litt på stekeplaten før de legges på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Rømmegrøt
fav Tid: 30 min
Vassgraut
fav Tid: 90 min
Hirsegrøt