Brød med bær

Rosiner, bær og hvetekli gjør dette brødet utrolig saftig.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Legg helkorn og rosiner i bløt i halvparten av vannet noen timer, eller over natten. Smelt smør, tilsett melk og resten av vannet, la alt bli fingervarmt, ca. 37º. Tilsett helkornblandingen. Rør ut gjæren i blandingen og tilsett hvetekli, blåbærsyltetøy, salt og mel. Elt til en jevn og passe fast deig. Dryss litt mel over, dekk til med plast og la deigen stå til heving på lunt sted 30–-40 min. Kna deigen sammen og del opp i emner. Form brødet rundt eller avlangt etter ønske. Dekk til brødene og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse. Pensles med vann og stekes i ovnen på nederste rille ved 200º i ca. 30 min. Avkjøles på rist. I stedet for blåbær kan du bruke f.eks. bjørnebær eller tyttebær.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Gulrotrundstykker