Braisert lammekjøtt

Braisert lammekjøtt

Gni lammekjøttet inn med Herbes de Provence. Og så baker du det i ovnen.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
240 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Dekk kjøttet med olivenolje og gni inn urtene slik at alt dekkes. Dekk godt med plastikk og legg i kjøleskapet i omtrent en time, helst over natten.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal bruke det. Forvarm ovnen til 120 grader. Plukk fra hverandre feddene (men ikke ta av skallet).
Legg kjøttet i en tykkbundet kjele med godt lokk. Ha litt salt og pepper på kjøttet, legg i hvitløken og ha i vinen. Ha på lokket og sett i ovnen.
Kok i fire timer, vend rundt omtrent en gang i timen. Dersom det blir for lite væske (om ikke lokket er tett nok), så ha i litt mer vin eller vann.
Kjøttet er ferdig når det er mørkebrunt og veldig mørt.
Servér med hvite bønner.