Brandade - klippfisk
En smørbrød med klippfisk er gyllen tradisjonsmat.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
klippfisk500 g
poteter4 dl
melk1 kvast
timian3 fedd
hvitløk1 knivsodd
cayennepepper4 stk
brød skiver, eller flere4 stk
tomat1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Vann ut klippfisken (et døgn holder, men mange liker å vanne ut fisken både to og tre døgn).
Ha den i en kjele med poteter (som er delt i biter), timian, hvitløk og melk. La det koke seg mørt, ca 20 minutter.
Sil av. Mos det sammen (helst med en stappe - med stavmikser må man være forsiktig. Kjøres det for lenge blir det seigt og limaktig) med olivenoljen, litt og litt. (Man kan også bruke kjøkkenmaskin)
Smør massen på brødskiver. Stek dem gylne i ovnen på 180-200 grader og server gjerne med litt frisk timian og tomater.
Du kan også servere med litt persillesaus: hvit saus med masse finhakket persille.