Brandade - klippfisk - En smørbrød med klippfisk er gyllen tradisjonsmat.
Foto: Erik Hannemann

Brandade - klippfisk

En smørbrød med klippfisk er gyllen tradisjonsmat.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Vann ut klippfisken (et døgn holder, men mange liker å vanne ut fisken både to og tre døgn).

Ha den i en kjele med poteter (som er delt i biter), timian, hvitløk og melk. La det koke seg mørt, ca 20 minutter.

Sil av. Mos det sammen (helst med en stappe - med stavmikser må man være forsiktig. Kjøres det for lenge blir det seigt og limaktig) med olivenoljen, litt og litt. (Man kan også bruke kjøkkenmaskin)

Smør massen på brødskiver. Stek dem gylne i ovnen på 180-200 grader og server gjerne med litt frisk timian og tomater.

Du kan også servere med litt persillesaus: hvit saus med masse finhakket persille.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Klippfisk i ovn