Brenneslesuppe - Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.
Foto: Christopher Sjuve

Brenneslesuppe

Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene). Fyll en stor bolle. Skyld brenneslen godt i kaldt vann. Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt).

Kjør med stavmikser til alt er glatt. Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side.

Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten. Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper. Servér med brennesleoljen og parmesanskav.

Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Ertesuppeshots
fav Tid: 20 min
Aspargessuppe