Slik gjør du det:
Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel). Ha mandler, sukker og vann i en kjele. Kok opp. Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe.
Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det. Nå er det viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. (Mandlene vil klumpe seg sammen, men det løser du etterpå). Hell mandlene ut på bakepapiret (nå er det veldig varmt, pass på så du ikke brenner deg). La det kjøle seg av. Nå kan du brekke løs det du vil. (Tips: Kjør dette til krokanbiter i en kjøkkenmaskin og bruk i iskrem!).
Det finnes mange, gode smaker som passer godt sammen med brente mandler. Her er noen forslag: Sitronskall Appelsinskall Rom Cognac Kanel Vanilje
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.