Brente mandler - Brente mandler hører julen til. Knasende godt både som snacks, sammen med ost eller som kakepynt. Smaken av mandler og karamell er supergod!
Foto: Foto: Svein Brimi

Brente mandler

Brente mandler hører julen til. Knasende godt både som snacks, sammen med ost eller som kakepynt. Smaken av mandler og karamell er supergod!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

500 g mandler

250 g melis

1,5 dl vann

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn. Når vannet er kokt inn, begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir tørr.

Skru opp varmen på platen og rør kraftig. Sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og mandlene en gyllen farge. Rør godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir svartbrent.

Hell mandlene utover smurt plate og del dem fra hverandre før de blir helt kalde.

TIPS: Hvis du ønsker å lage en stor porsjon, lag heller to omganger enn å doble oppskriften. Lager du mye på en gang, blir det vanskelig å kontrollere varmen og mandlene kan fort bli svartbrente.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.