Bringebær- og jordbærsaus

Bringebær- og jordbærsaus

Denne sausen kan du nyte til både iskrem og kake!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

100 g

sukker

100 g

vann

1 ts

Vaniljeekstrakt

500 g

Bringebær eller jordbær

1 stk

Sitron, saften og skallet

Slik gjør du det:

Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.
Hell bringebær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender/foodprosessor.
Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.
Oppbevar i glass og nyt med en gang.
Oppbevares i kjøleskapet i maks firedager. Frysre du det ned holder det i flere uker.
Du kan erstatte bringebær med mango, bjørnebær, blåbær eller det du liker best. Bruk samme mengde frukt og framgangsmåte.