Bringebærmarshmallows

Bringebærmarshmallows

Hvem klarer vel å motstå disse rosa fristelsene?

Oppskrift av: Lise Finckenhagen
90 minutter
Konfekt

Slik gjør du det:

Tin bærene og kjør dem til puré med en stavmikser. Gni pureen gjennom en sikt for å fjerne frøene (du skal nå sitte igjen med ca. 90 g. bringebærpuré). Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 118 grader. Det er viktig at kjelen er helt ren og at du ikke rører mens laken koker. Da kan sukkeret krystallisere seg - og du må begynne på nytt.
Pisk eggehviten med en liten klype salt (bruk en kjøkkenmaskin) til den begynner å skumme. Bland bringebærpureen inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme bringebærblandingen. Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på lav hastighet (unngå å treffe vispen). Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og massen har blitt helt avkjølt.
Kle en liten langpanne (ca. 20x30 cm) med bakepapir og dryss papiret med et jevnt lag siktet hvetemel. Bre den ferdige massen jevnt utover i formen. Når overflaten har stivnet litt drysser du over hvetemel og lar massen stå og sette seg i minst 6 timer. Børst vekk overflødig mel og skjær massen i passende biter. Pensle gjerne kubbene med sjokolade.
Du kan også sprøyte massen ut til store fine topper. Når massen har stivnet kan du dyppe dem i sjokolade og drysse på noe fargerikt og spiselig!
Ferdige marshmallows må pakkes godt inn i plastfolie og oppbevares et kjølig sted. De er best når de er ferske, men holder seg greit 5–6 dager.