Bringebærsoufflé

Bringebærsoufflé

Bringebærsouffle er det litt arbeid med. Det er derfor den er så imponerende... Oppskriften baserer seg på Gordon Ramseys klassiker.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

Til formene

Til bringebærene

100 g

sukker

2 stk

eggehvite

Crème pâtissière

1.5 dl

melk

1 dl

fløte

20 g

mel

40 g

sukker

Til bunnen av formene

4 stk

kjeks

Avslutning

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader
Til formene
Pensle formene med smør.
Riv sjokolade og ha det i formene. La det feste seg til alle sidene før duheller det overskytene til neste form. Nå skal formene være dekket av smør og revet sjokolade. Sett formene kaldt.
Crème pâtissière
Varm melk og fløte i en tykkbunnet kjele til den nesten koker. Sikt inn mel og maisenna. Pisk eggeplommene og sukker sammen i en bolle. Vend inn mel. Ha i litt av den varme blandingen og pisk til det blir en jevn blanding. Ha i resten av den varme blandingen. Ha alt tilbake i den tykkbundede kjele på middels varme og la det putre i 3-5 minutter mens du rører med vispen til det tykner. Ha det over i en bolle og la det kjøle seg ned.
Til bringebærene
Ha bringebærene i en kjele med sukker, og vaniljefrøene fra stangen. (spar nok bringebær til å legge et lag i bunnen av hver form). La det koke under omrøring i fem minutter. Sil bærene gjennom en finmasket sikt for å få ut frøene. La det kjølne og bland det inn i melke- og fløteblandingen.
Pisk eggehvittene i en ren bolle til det blir stivt. Pisk gradvis inn 50 gram sukker, en spiseskje av gangen. Bland forsiktig inn en tredjedel i melke- og fløteblandingen før du har i resten.
Legg bringebærene i likør og vend litt rundt. Legg dem i bunnen av formene. Knus kjeksen og legg dem på toppen.
Fordel blandingen i formene. Bank formene forsiktig i kjøkkenbenken slik atden synker helt ned. Bruk tommelen til å fjerne ørlite langs kantene (slik at det ikke henger utover kanten - den har lettere for å heve seg da).
Bak den i ovnen i 10-12 minutter til den hever seg og blir lekker. Dryss over litt melis og servér straks!

Kanskje disse også frister?