Bringebærfristelse -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Bringebærfristelse

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Denne desserten er en "Minibløtkake med bringebær". Den kan lages et par timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til servering. Desserten anrettes/serveres i porsjonsglass eller kopper/små boller. I stedet for råkrem kan du bruke vispet krem, eventuelt krem tilsatt litt vaniljekrem. Rør halvparten av bringebærene med sukker. Behold de fineste bærene til pynt. Fortsett med sukkerbrødbunnen. Visp egg og sukker til eggedosis, og rør inn hvetemel tilsatt bakepulver. Dekk et stekebrett med bakepapir og bre ut deigen i et rektangel ca 30 x 40 cm. Stek på midterste rille i varm stekeovn på 200 C i 8-10 min, til den såvidt har stivnet. Hvelv den stekte kaken over på et sukkerstrødd bakepapir, og dynk med eplemost eller søt hvitvin. Legg et stekebrett over, slik at kaken holder seg myk mens den avkjøles. Til råkremen: Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk kremen og vend inn i eggedosisen. Stikk ut 12 runde, små kaker av den avkjølte sukkerbrødbunnen, samme størrelse som glassene desserten skal lages i. Legg lagvis i bunnen av glasset, kake, krem og rørte bringebær. Avslutt med en kakeskive, litt råkrem og hele bringebær. Dryss over melis rett før servering.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.