Bringebærgele-kake -
Foto: Øystein Westlie

Bringebærgele-kake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Finn fram en stor bolle eller fat.

Kok opp vann og bringebærsaft og bland det ut med gelepulveret. Hell det over i en vid bolle og sett det til avkjøling i kjøleskapet. Du skal jobbe videre med den akkurat i det geleen holder på å stivne.

I mellomtiden skjærer du opp frukten i biter på ca. 1x1 cm og deler druene to. Har du annen frukt liggende, kan du gjerne bruke det. Banan er for eksempel veldig godt å ha med. Så pisker du kremen.

Det å piske krem er en enkel affære, men mange gjør den feilen at de pisker kremen for lenge. Du må ikke sette i gang miksmasteren og så gå deg en tur. Stå og pass på hele tiden. Kremen er ferdigpisket når den begynner å tykne. 

Bland inn den halvstive geleen i kremen og rør til du har fått en jevn og glatt masse. Ha i fruktbitene og mesteparten av sjokoladechipsene. Gjem litt til pynt. Jeg bruker en blanding av hvite, lys brune og mørke brune sjokoladechips.

Men her kan du også hakke opp firkløver eller annen sjokolade, hvis du heller vil det. Slå alt over i en fin serveringsbolle og sett det i kjøleskapet til det stivner. Det tar 3–4 timer. Du kan gjerne lage denne kaken dagen før den skal serveres.

Pynt med resten av sjokoladen. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Fruktkake