Slik gjør du det:
Mal hasselnøttene til paibunnen. Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis, malte nøtter og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (28-30 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen. Forstek bunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek bunnen i 5 min til slik at også kanten får litt farge. Avkjøl. Ta den kalde paibunnen forsiktig ut av formen og sett den på et passende fat.
Pisk sammen mascarponeost, melis, vaniljeekstrakt og konjakk med en håndmikser.
Fordel mascarponekremen i paien. Legg på bringebær og dryss over hakkede hasselnøtter.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.